Google Adwords

Adwords Arama Uzantıları Nedir

Adwords Arama Uzantıları Nedir

Arama uzantıları, Google arama motorunda vereceğiniz reklamlara, şirketinizin telefon numarasını eklemenize imkân tanıyan bir Google reklam özelliğidir. Bu özellik vasıtası ile, telefon özelliği olan mobil cihazlarda reklamınız görüntülendiğinde, kullanıcının şirketinizi basitçe arayabilmesi için bir  Ara düğmesi gösterilecektir. Bu düğmeye tıklayan kullanıcının telefonu, sizin seçtiğiniz telefon numarasına çağrı gerçekleştirecektir. Ayrıca, reklam metnininde telefon numaranız da gösterilecektir.

Neden Arama Uzantılarını Kullanmalısınız?

Arama uzantıları, mobil cihazlardan kullanıcıların şirketinizle çok daha basit iletişime geçmesine imkân tanır. Çoğu mobil kullanıcı, mobil cihazların kısıtları nedeniyle ve hareket durumunda oldukları için, sizinle telefon vasıtasıyla konuşarak iletişime geçmeyi tercih edebilir. İşte bu kullanıcıların sizin reklamınızı tercih etmelerini sağlamak açısından arama uzantılarını kullanmanız gerekmektedir. Üstelik reklam yayını açısından ek bir maliyet oluşturmazlar.

 

Arama Uzantılarının Diğer Özellikleri

 

Arama uzantılarını, haftanın belli günlerinde ve günün belli saatlerinde gösterilecek biçimde ayarlayabilirsiniz. Örneğin şirketiniz hafta içi günlerde sabah 9 ile 18 saatleri arasında çalışıyorsa, arama uzantılarını da yalnızca bu saatler arasında gösterilecek biçimde ayarlayabilirsiniz.

Telefon aramaları da dönüşüm olarak sayılabilirler.

Arama uzantısında kullandığınız numaranın öncelikli olarak mobil cihazlarda görüntülenmesini tercih edebilirsiniz.

Arama uzantıları, Google’ın reklam niteliklerini ve kalitesini saptamade kullandığı özelliklerden biridir, bundan dolayı bu uzantıların etkin biçimde kullanımı, sizin kampanyanızın genel performansında da olumlu yönde katkı yapabilecektir.

Geri
İleri